The beginning
Het is voor mij nu zaterdagavond. 6 dagen geleden vertrok ik bepakt en bezakt naar Schiphol. Mama, papa en Tamara hebben mij gebracht. En op Schiphol zelf waren Maaike, Edwin, Zeralda, Yara en Astrid ook. Als verrassing waren ook Marcel en Von er. Echt super dat jullie er waren, ookal wilde een aantal van jullie alleen maar zeker weten dat ik weg ging:P
De reis is mij 100% meegevallen. Ik zal niet teveel in details gaan want dan wordt het verhaal zo lang. De eerste vlucht was naar London, een vlucht van 1u15min. Op London Heathrow maakte ik bij de controle een grote fout doordat ik vergat mijn laptop uit mn tas te halen. Dus die werd er uitgepikt. Leeggehaald en onderzocht op drugs. Natuurlijk vonden ze daar niks, en ik kon mijn weg vervolgen.Volgende vlucht London ---> Sydney (tussenstop in Singapore) Na 12 uur aangekomen in Singapore. Iedereen op de hoogte gesteld via fb, vervolgens konden we weer boarden. Vlucht van Singapore naar Sydney, duur +- 7uur. Aangekomen in Syndey 2u moeten wachten op de volgende vlucht. Die ben ik prima doorgekomen met de WIFI en mijn laptop. Laatste vlucht: Sydney ---> Auckland. een vlucht van bijna 3u. Aangekomen daar door de hele controle, alles check check dubbel checkcheck. Ik had gelukkig gelijk mijn koffer en kon dus door lopen naar de xray. Alles was in orde, wat betekend dat ik officieel in Nieuw Zeeland ben. Hoeraaa! Toen ik door de deuren van de arrivals was, zag ik vrij snel m'n hostmom. Ik werd vriendelijk begroet en warm ontvangen. Op naar de auto en naar huis. En ja ook ik heb DE klassieke fout gemaakt: Ik wilde instappen aan de verkeerde kant van de auto. Ik had nog zo tegen mijzelf gezegd dit niet te doen:P
Onderweg wat gekletst. Aangekomen thuis ontvangen door de moeder van mn hostmom. Wederom een warm onthaal. Het meisje was ook thuis, maar zo verlegen dat zij zich ging verstoppen. Even later kwam ook opa, vader en zoon binnen, warm welkom door opa en vader. Het jongetje ging zich ook verstoppen.
Eigenlijk voel ik mij al vrij snel thuis. Waarschijnlijk omdat ik zo warm welkom geheten ben. Mn kamer is apart van het huis en wordt hier een tudy genoemd. Dit betekend in het Maori studeer/werkkamer. Heb een 2 pesroonsbed, een grote tv met dvdspeler en aparte boxen voor een beter geluid. Die tv staat op een grote kast waar ik mijn spullen in heb. Verder heb ik een bureautje en een kledingkast. Erg luxe allemaal. De badkamer is in het huis en die deel ik wel met de rest. Maar dat is geen probleem. De eerste avond hebben we Hollandse hutspot gegeten, ik had erover verteld in de mail en de familie was er nieuwsgierig naar. De 2 dagen daarop lichtelijk last van een jetlag, dus niet veel gedaan. Oma heeft mij het reilen en zeilen van in en om het huis uitgelegd. Dag3 kwam er een vrouw van Dream Au Pair om mij het een en ander uit te leggen over hoe het allemaal in zn werk gaat. Ook moest er wat papierwerk geregeld worden. Met oma (oma klinkt zo oud, maar dat is deze vrouw niet, denk eind 50) een stuk gaan lopen naar de winkels. Stel je er niet teveel bij voor want het is hier een dorp. Wat wel lekker rustig is trouwens. Gisteren een afspraak gemaakt bij de bank zodat ik ook hier een bankaccount heb. Toen vanaf het dorp helemaal zelfstandig (jaja) teruggelopen naar huis. Wandeling van een half uur, en maar 1 keer verkeerd gelopen. Ik was er een straat te vroeg in gegaan.
Sinds gisteren durven de kinderen eindelijk met mij te praten. Kreeg typische kindervragen (erg leuk!) - Waar zijn je vader en moeder? Waar is jouw huis? Blijf je vanavond bij ons slapen? Waarom blijf je bij ons slapen?
Vandaag child first aid gehad, dus ik kan nu ook ehbo verlenen aan de kids. Bij de first aid een ander au pair ontmoet; Mandy, ook uit Nederland. Met haar had ik al een paar maanden mailcontact en vandaag elkaar eindelijk voor het eggie ontmoet! Samen erg veel lol gehad tijdens de first aid. Daarna nog even de stad in geweest voor een hapje. Echt super gezellig! Mandy blijft hier ook voor een jaar en we gaan zeker vaker dingen ondernemen het komende jaar!
Met mn Engels gaat het ook steeds beter. De eerste dag durfde ik niet veel te praten, bang om fouten te maken. Maar probeer ik zoveel mogelijk mee te praten. Ik merk zelfs dat ik het accent al overneem, hoe snel kan het gaan...
Morgen gaan ik naar het centrum met mn hostmom en 1 van de kids, het meisje. En maandag is dan mn eerste echte werkdag. Ik heb er superveel zin in!!
Liefs vanuit de andere kant van de wereld!
PS. Ik zal zo proberen foto's van mn kamer te uploaden. heb verder nog niet veel foto's gemaakt, mar dat komt nog!