Goed nieuws..!?!!
19 dec. 2013
🇳🇿
vanuit Nieuw-Zeeland
Kia Ora!
Er is de afgelopen weken weer veel gebeurd, en ik ga de komende weken veel doen, dus het is tijd om jullie weer op de hoogte te stellen.
Als eerste de dingen die ik ondernomen heb.
Eind november ben ik met Anouk naar het concert van Passenger geweest. Ik kende zijn muziek nog niet goed, maar ik heb genoten!
Ik had geluk dit jaar, want Sinterklaas had ook de moeite genomen om naar Nieuw Zeeland te komen! Samen met 4 andere Nederlandse meiden hebben we een surprise avond gehouden, die erg gezellig was. Degene die mijn lootje had getrokken had via FaceBook mijn ouders en zus gevraagd om ook een gedicht voor mij te maken. Dit vond ik echt een super leuke verrassing, die het nog even persoonlijker maakte.
Vorig weekend ben ik met een paar meiden naar Paihia, in The Bay of Islands, geweest. Zaterdagochtend vanuit Auckland vertrokken. ’s Middags zijn we gaan parasailen, wat altijd leuk is om te doen! Daarna zijn we naar het strand gegaan en hebben daar de rest van de middag doorgebracht. Heerlijk in zee gedobberd, het was voor mij hier de eerste keer dat ik in zee heb gezwommen (schande!).
Zondagochtend weer aan het strand doorgebracht, en ik ben met 2 meiden een stuk gaan kajakken. Dit allemaal om de tijd te doden want later op de dag hebben we een dolfijncruise gedaan die we geboekt hadden. Met een boot over zee varen en op zoek naar wilde dolfijnen die daar veel leven. Het leek ons niet mee te zitten, we hadden wel een hamerhaai(tje) gezien en toen we net de moed begonnen op te geven en al op de terug weg waren, zag iemand van onze boot ineens dolfijnen springen! Dus daar zijn we snel naar toe gevaren. Een groepje van ongeveer 5 tot 10 dolfijnen sloofde zich vervolgens voor ons uit; rond en onder de boot door zwemmen, mee zwemmen met de boot, uit het water springen. Helaas mochten wij het water niet in om met ze te spelen (ja dat kan!) want er was een babydolfijn van een paar dagen jong bij, het was ook al later en de zee was te wild. Maar vanaf de boot was het ook heel gaaf om te zien!
Deze week heb ik weer gewoon gewerkt. Bij H. op school geholpen met de shared lunch, vergelijk het met het basisschool kerstdiner alleen dan lunch.
Verder heb ik nog iets anders belangrijks te vertellen. Ik kom eind januari al naar huis. Mijn gastfamilie is al op zoek naar een nieuwe au pair en de kans dat ze die vinden in januari is aanzienlijk groter dan voor maart. Zij hebben mij daarom gevraagd of het mogelijk is om eerder te vertrekken. Dit kwam behoorlijk rauw op mijn dak vallen, ik had dit totaal niet zien aankomen. Maar na een gesprek met mama en papa via FaceTime (nog héél erg bedankt daarvoor!) en na een goed gesprek met mijn gastfamilie hebben wij gezamenlijk besloten dat het inderdaad het beste is om eind januari te vertrekken.
Jammer? Ja, want ik had mij ingesteld op een jaar weg blijven, en dat wordt plotseling ingekort met 1,5 maand.
Jammer? Nee, ik ben 10,5 maand van huis geweest. Heb een toptijd (gehad), nieuwe mensen leren kennen, internationale vrienden gemaakt, ik heb er een familie bij, en het is ook altijd fijn om weer naar huis te gaan. Bovendien heb ik een ervaring erbij die ik mijn leven lang niet zal vergeten!
Dit betekend wel dat ik over ruim een maand al naar huis kom. En dan gaat de tijd ineens heel snel. Ik wil en ga nog veel doen, mijn planning is als volgt:
24 dec t/m 28 dec Op de boerderij, met de familie Kerstmis vieren.
30 dec t/m 7 jan Sydney, Australië
9 jan t/m 19 jan Rondtrip Zuidereiland
20 jan t/m 24 jan laatste (werk)week bij de familie
Ik weet al ruim een week dat ik eerder vertrek, maar wilde wachten met jullie op de hoogte stellen tot ik zeker was van mijn vlucht. En dat ben ik nu! Dit zijn de gegevens:
Vertrek vanuit Auckland op 26 januari. Mijn vlucht gaat om 18.15, lokale tijd.
Ik vlieg via Brisbane en Dubai, en kom op maandag 27 januari om 12.40 aan op Schiphol, Amsterdam.
Via deze weg wil ik jullie een fijne Kerst en een gelukkig nieuw jaar wensen. Mijn volgende blog zal ik schrijven als ik terug ben uit Australië, of misschien wel pas na het Zuidereiland.
Tot snel!
Heel veel liefs,
Kirsten
PS. Foto’s van mijn weekendtrip naar Paihia volgen later, wanneer ik over een beter internetverbinding beschik!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}