5 maanden
Vandaag, precies, ben ik al weer 5 maanden in Nieuw Zeeland. Ik blijf het zeggen, maar wat gaat de tijd snel. Ik heb al veel gedaan en ondernomen en wil nog zoveel doen! Gelukkig staat er al het een en ander gepland, dat is altijd een leuk vooruitzicht.
Het stickerstysteem wat ik heb ingevoerd werkt vrij goed. Ik heb de regels mooi opgeschreven en zichtbaar in huis opgehangen. Daarnaast 2 vellen voor de kinderen waar zij de verdiende sticker(s) op kunnen plakken. De kinderen verdienen graag stickers, maar snapte vooral in het begin nog niet helemaal wat het in hield als ze geen sticker verdiende. Nu beginnen ze dat een beetje door te krijgen. Ik probeer elke avond met de kinderen de regels te bespreken om op die manier te bekijken of ze stickers hebben verdient voor die dag. Ze kunnen vrij goed benoemen wanneer het niet goed ging en wanneer wel. Ook de ouders refereren steeds terug op de regels. Vader zei van de week tegen mij dat dit een goede manier is om de kinderen discipline bij te leren.
In het eerste weekend van augustus ben ik met 3 andere meiden naar Rotorua geweest. In de gehele omgeving zijn veel geisers, het ruikt daar dan ook niet bepaald lekker. Al ben je na een halve dag wel gewend aan de geur. We zijn zaterdag op de dag naar een geiserpark geweest, wat erg mooi was. Zaterdagavond naar een Maori-village. Daar veel geleerd over de cultuur en over hoe de (vroegere) Moari's leven. En hoe de cultuur in het dagelijkse leven nu nog merkbaar is.Daarna, toen we weer terug in het hostel waren, hebben we nog een pubcrawl gedaan. Deze werd georganiseerd vanuit het hostel. We zijn uiteindelijk maar naar 1 kroeg en 1 club geweest, omdat we lang in de 1e kroeg bleven hangen. We waren met een leuke, kleine, groep en hebben het enorm leuk gehad met verschillende spellen spelen. Het was een zeer geslaagde avond/nacht!
Zondag zijn we naar de Polonysian Spa geweest, heerlijk een paar uur ge-relaxt in de verschillende baden. Daarna nog even geluncht en toen was het weer tijd om richting huis te gaan.
Zaterdag 10 augustus heb ik samen met Anouk, onder begeleiding van een gids, de Harbourbridge beklommen. Dit was erg leuk om te doen, niet eens eng! Alleen het weer zat niet mee waardoor er weinig uitzicht was.
's Avonds een georganiseerde big night out. Weer naar verschillende clubs en barren gegaan. Veel nieuwe mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Zeker een geslaagde avond! Zondag een relaxte dag en lekker naar de bios geweest.
Afgelopen weekend ben ik ben een groep meiden naar Waitomo geweest. In de omgeving liggen heel veel grotten. En verder is daar weinig tot niks. We zaten in een hostel met de dichtstbijzijnde supermarkt op 10km afstand! Maar goed, wij kwamen daar ook niet om boodschappen te doen ;) Zaterdag zijn we naar grotten geweest, waar we doorheen gingen met een band (tube). Supergaaf om te doen! Je vaart dan als het ware door het water en en soms kom je een waterval tegen waar je vanaf moet springen of glijden. Tijdens het relaxte varen (we hadden met de groep een lange slinger gemaakt) gingen de lichten op onze helmen uit en kon je de gloeiwormen heel goed zien. En dat is net alsof je onder een sterrenhemel loopt! Of vaart in dit geval:)
Tussen alle weekendtripjes door werk ik ook nog en dat vind ik nog steeds leuk om te doen. Er zit veel variatie in mijn werkuren omdat de ouders onregelmatig werken. 2 Weken geleden was moeder een paar dagen weg voor het werk, en vorige week was vader de hele week weg. Ik probeer dan wat meer in het huis en voor de kinderen te doen zodat niet alles op 1 ouder neerkomt zodra zij thuis zijn van het werk.
Deze week is relaxt begonnen. Moeder en het jongetje zijn naar het Noorden. Moeder voor werk en zoon is mee zodat hij bij oma en opa op de boerderij kan spelen. Hij is pas 4 en zit op de opvang, dus niet leerplichtig. Kinderen zijn hier pas leerplichtig vanaf 6 jaar en gaan vanaf hun 5e naar school. Een jaar later dan in Nederland.
Met alleen het meisje is het een stuk rustiger in huis, du we doen het vooral lekker rustig aan in de ochtend en na schooltijd.
Via Facebook had ik het al verteld, maar hier nog even voor de niet-Facebookers. Voor het weekend was er weer een grote aardbeving in Seddon. Dit ligt op het Noordelijkste puntje van het Zuidereiland. Ook in Wellington was de impact van de aardbeving groot. Er waren veel naschokken en veel gebouwen hebben schade. Er waren verder gelukkig geen gewonden voor zover bekend. De familie die in Wellington woont maakt het ook goed.
Ik heb navraag gedaan bij mijn hostmom, en hier in Auckland komen vrijwel geen aardbevingen voor. Het gebeurd vooral in centraal Nieuw Zeeland en dat is rond Wellington.
Jullie zijn weer op de hoogte via mn blog. Ik ga zo proberen om weer de nodige foto's te uploaden, als dit niet lukt dan doe ik het morgen!
xxx knuffels!